over


Eigenaar/ Trainer

Naast het verzorgen van trainingen voor Zakelijk Mediteren werkt Niels Emonts (1976) sinds 2002 op verschillende hogescholen. Eerst als HBO docent en momenteel als studentendecaan. Daarnaast voerde hij als adviseur wereldwijd adviesprojecten uit in zijn vakgebied, duurzaam toerisme. Onder andere in Mauritius, Ierland, de Verenigde Staten, Costa Rica en Ecuador. Niels haalde zijn officiële lesgeefbevoegdheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam om als hogeschooldocent volwassenen les te mogen geven.

Hij mediteert sinds 18 jarige leeftijd en volgde trainingen in vele stijlen en landen. Sinds 2006 geeft Niels meditatietrainingen in de regio's Haaglanden en Rotterdam e.o.

"Ik heb ontdekt dat wanneer ik echt consistent dagelijks kort mediteer, ik mijn werk veel makkelijker aan kan en dat ik er ook veel meer plezier in heb. Ik heb de laatste 10 jaar ook veel collega's en studenten meegemaakt die aangaven dat ze veel last hebben van stressklachten. Studenten vroegen mij of ik een idee had hoe ze beter met stress om konden gaan. Zodoende begon ik af en toe meditatietrainingen aan studenten te geven. Van het een kwam het ander en steeds meer bedrijven vroegen hetzelfde. Ik heb het concept Zakelijk Mediteren ontwikkeld voor bedrijven om alle vooroordelen met betrekking tot mediteren weg te nemen. Door meditatie aan te bieden als een no-nonsense training staan veel meer mensen er voor open. Met de methode van Zakelijk Mediteren leer je bijvoorbeeld ook hoe je op weg naar je werk in de trein even kunt mediteren zonder dat iemand dit merkt”.

Naast stress reducerend werkt meditatie ook innovatieverhogend.
“Ik ontving al meerdere innovatieprijzen en nominaties in mijn carrière. Ik wijd dit zeker voor een groot deel aan mijn dagelijkse meditaties. Door te mediteren word je stiller in je hoofd, hierdoor word je een stuk helderder waardoor er meer ruimte is voor de goede ideeën die er vaak al zijn. Mijn oorspronkelijke werkveld blijf ik interessant vinden, en graag leer ik studenten hoe ze inhoudelijk het beste uit zichzelf kunnen halen. Toch merk ik steeds vaker dat het net zo belangrijk is om jonge mensen (en eigenlijk alle professionals) te leren hoe zij hun werk op een goede manier kunnen volhouden. Vandaar dat ik me steeds meer inzet om medewerkers van verschillende bedrijven te leren hoe ze meer in balans kunnen komen en dat daarna ook te blijven"

Partnerorganisatie voor regio Amsterdam

ABC-van-Meditatie is de officiële partner van Zakelijk Mediteren. Deze organisatie verzorgt de trainingen in de regio Amsterdam.
ABC-van-Meditatie heeft zeer veel ervaring met het trainen van bedrijven en staat bekend om zijn uitstekende trainingen.